Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
top of page

>סעיף אריכות ימים - משמעותו בעת פטירה

מאת: עו"ד אביבית מליק | פורסם: 12.1.2016 

סעיף אריכות ימים - משמעותו בעת פטירה

אם אתם בני זוג ויש לכם חשבון בנק משותף או אם אתם שותפים בחשבון, המאמר הזה עבורכם.

 

חשבתם פעם מה קורה בחשבון הבנק המשותף שלכם אם, חס וחלילה, בן זוגכם נפטר?

 

במקרה של פטירת אחד מבני הזוג, השימוש בחשבון הבנק נחסם בפני בן הזוג הנותר בחיים, כלומר, לא ניתן למשוך כספים, לשלם חשבונות מהחשבון וכיו"ב, וזאת עד להצגת צו ירושה או צו קיום צוואה (הקובעים מיהו היורש החוקי של הנפטר).

 

משך הזמן החולף מהגשת בקשה לרשם לענייני ירושה ועד קבלת צו ירושה או צו קיום צוואה יכול לקחת מספר חודשים! בתקופה זו לא תוכלו לנהל את חשבונכם כלל ולא תוכלו להשתמש בכספים המופקדים בחשבונכם והשייכים לכם! מדובר בעוגמת נפש של ממש המתווספת לצער שבאובדן יקירכם...

 

אז מה אפשר לעשות? בדקו עם הבנק שלכם אם הנכם חתומים על "סעיף אריכות ימים".

"סעיף אריכות ימים" משמעותו – במידה ואחד מבני הזוג נפטר, בן הזוג אשר נותר בחיים רשאי להמשיך ולבצע פעולות בחשבון (פעילות שוטפת בלבד) כאילו הינו בעלים יחיד של החשבון.

 

"סעיף אריכות ימים" אמנם אינו מאפשר למשוך את כל הכספים הצבורים בחשבון הבנק ולצורך כך תצטרכו להציג צו ירושה או צו קיום צוואה, אולם יתרונו בכך, כי עד לקבלת צו ירושה או צו קיום צוואה, תוכלו להמשיך ולהתנהל בחשבונכם.

 

אם אינכם בטוחים אם חל בחשבונכם סעיף אריכות ימים, פנו לבנק, בדקו אם אתם חתומים על סעיף כזה ובמידה ולא, בקשו לחתום על טפסים מתאימים.

 

בברכת בריאות ואריכות ימים!

 

 

לייעוץ נוסף חייגו עכשיו 053-2800634 או צרו קשר

  • Facebook App Icon

אין לראות באמור באתר זה משום ייעוץ משפטי ו/או עסקי ו/או תחליף לייעוץ משפטי ו/או עסקי ו/או אחר, ואין לראות בדברים אלה משום מצג ו/או חוות דעת כלשהי אלא דעה אישית ו/או הסבר כללי בלבד ובוודאי שאין להסתמך ו/או לפעול בהתאם לאמור לעיל ללא ייעוץ משפטי.
 

bottom of page